Ugradnja balona u želudac cena - Da li se isplati balon za mršavljenje?

Ugradnja balona u želudac cena - Da li se isplati balon za mršavljenje?

Da li efekti koje daje ugradnja balona u želudac, odnosno balona za mršavljenje opravdavaju cenu ili postoje kvalitetnije alternative za pacijenta?

U lečenju gojaznih pacijenata, endoskopske procedure imaju intuitivnu privlačnost zbog svoje smanjene invazivnosti i relativno brzog oporavka. 

Od velikog broja dostupnih endoskopskih procedura, postavljanje balona u želudac se izdvaja kao najčešća metoda. Ova procedura uključuje uvođenje balona u želudac pacijenta putem endoskopa, a zatim njegovo punjenje fiziološkom otopinom ili vazduhom. Balon zauzima prostor u želucu, što dovodi do smanjenog kapaciteta za unos hrane i bržeg osećaja sitosti. Ova metoda pomaže pacijentima da kontrolišu unos kalorija i postepeno gube na težini.

Efikasnost endoskopskih barijatrijskih procedura u lečenju gojaznosti pokazala se većom u poređenju sa doskoro raspoloživim lekovima koji su se koristili za regulaciju telesne težine. Lekovi su često imali ograničenu efikasnost i mogli su izazvati neželjene nuspojave, dok endoskopske procedure nude direktniji i ciljano prilagođen pristup.

Međutim, uprkos njihovim prednostima, efikasnost endoskopskih procedura i dalje je znatno manja u poređenju sa hirurškim zahvatima, koji daju dugotrajnije i značajnije rezultate u gubitku težine.

Prof. dr Miloš Bjelović u narednom videu objašnjava da li je opravdana cena koju nosi ugradnja balona u želudac

Pogledajte ceo video gostovanje ovde (YouTube kanal: BN Televizija).

Prof. dr Miloš Bjelović je ekspert u oblasti hirurgije gornjeg digestivnog trakta (jednjaka i želuca) i hirurgije gojaznosti.

Iskusan hirurg koji poseduje veštinu i znanje potrebno za dobru kliničku procenu i izvođenje širokog dijapazona hirurških procedura u oblasti hirurgije digestivnog trakta, koristeći otvoreni/klasičan i minimalno invazivni pristup.

Lider u oblasti minimalno invazivne hirurgije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Na vrh

Treba vam savet?

Tu sam da vam pomognem

Ukoliko imate pitanja ili želite da zakažete pregled možete da pozovete 064 500-4-300 ili danam pošaljete poruku ispod